Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019.

2019. szeptember 5.

2019. szeptember 23. 8 óra

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019. 


INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

2019. 09.23. - 2019.11.10.

PROGRAMOK:

1.      Kulturális tereink másként – Múzeum az egész város – Séta, vezetéssel a dunaújvárosi építészeti emlékek Szocreál tanösvényén - Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!

Felkínált programok

A kommunizmus hagyatéka örökségünk, múltunk részét képezi. Dunaújváros egységében képes bemutatni a szocialista művészet, a szocreál jellemzőit, sehol máshol nem található meg a szocialista-realista művészet esszenciája. Az épületek és az utcák a kor hangulatát tükrözik, az akkori életelmélet színtereit tökéletes pontossággal mutatja be. Séta, vezetéssel a Szocreál Tanösvényen 2019. októberben, a vezetést Kronászt Margit és Nagyné Hodik Mónika történészek tartják.

Regisztráció és előzetes bejelentkezés szükséges!

Regisztráció:

A tervezett látogatási alkalom előtt minimum 5 nappal szíveskedjenek jelezni a részvételi szándékot. Kérjük, minden esetben adják meg az elérhetőségeiket (név, telefonszám/ e-mail cím, honnan érkezik), mert ezen keresztül tudjuk tájékoztatni Önöket a szabadtéri program megvalósulásáról. Rossz idő, vagy eső esetén a tervezett program elmarad, azonban megbeszélés alapján bepótlásra kerül más időpontban, vagy vetített képes előadást tartunk.

Kapcsolatfelvétel, részvételi szándék jelzése: Tel: 06-25/411-315, Email: intercisamuz@gmail.com

Várjuk felnőtt csoportok, iskolás osztályok jelentkezését az Intercisa Múzeum elérhetőségein. A program megvalósul minimum 5 fő és maximum 25 fő jelentkezése esetén.

Program időpontok:
A program az Intercisa Múzeum elől indul.

Október 1. kedd, 10:00-11:00 óra
Október 2. szerda, 14:00-15:00 óra
Október 8. kedd, 10:00-11:00 óra
Október 9. szerda, 14:00-15:00 óra
Október 29. kedd, 10:00-11:00 óra
Október 30. szerda, 14:00-15:00 óra

Belépődíj: Felnőtt: 700 Ft/fő, Kedvezményes jegy (Diák, Nyugdíjas): 350 Ft/fő

2.       Kulturális tereink másként – Múzeum az egész város – Séta, vezetéssel a dunaújvárosi régészeti tanösvényen- Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!

Felkínált programok

A Római Birodalom a Kr.u.1.század végén hozott létre állandó katonai tábort a város területén. Az Intercisában megtelepülő polgári lakosság jólétét kőből épült házaik, gazdag temetkezéseik mutatják. A helytörténeti tárlaton olyan különlegességek is láthatók, mint a párját ritkító Mithras-dombormű. A tavasztól őszig látogatható Római Kőtár és Romkert (Dunaújváros, Római körút) területén a tábor épületének részletei, különböző építészeti elemek, mérföldkövek és a temetőben előkerült szarkofágok, sírkövek tekinthetők meg. A Kőtár közelében több épület – köztük egy római fürdő –romjai is megtalálhatók.

Régészeti emlékek tanútja állomásai:

1. Intercisa Múzeum régészeti kiállítás

2. Római kori oszlop másolata

3. Római Kőtár, Római Katonai Tábor romjai

4. Római kori Fürdő

5. Késő Római Apszisos épület

6. Római kori ikerház

7. Római kori dombormű másolata

8. Római kori dombormű másolata

Regisztráció és előzetes bejelentkezés szükséges!

Régészeti Tanösvény séta szerdánként, kezdés: 15:30 óra, gyülekező az Intercisa Múzeum előtt. A belépőjegyek az Intercisa Múzeum portáján megvásárolható.

Várjuk felnőtt csoportok, iskolás osztályok jelentkezését az Intercisa Múzeum elérhetőségein.

Program időpontok:

Szeptember 25. szerda, 15:30-tól

Október 2. szerda, 15:30-tól

Október 9. szerda, 15:30-tól

Belépődíj: Felnőtt: 700Ft/fő , Kedvezményes jegy (Diák, Nyugdíjas): 350 Ft/fő

Regisztráció:

A tervezett látogatási alkalom előtt minimum 5 nappal szíveskedjenek jelezni a részvételi szándékot. Kérjük, minden esetben adják meg az elérhetőségeiket (név, telefonszám/ e-mail cím, honnan érkezik), mert ezen keresztül tudjuk tájékoztatni Önöket a szabadtéri program megvalósulásáról. Rossz idő, vagy eső esetén a tervezett program elmarad, azonban megbeszélés alapján bepótlásra kerül más időpontban.

Kapcsolatfelvétel, részvételi szándék jelzése: Tel: 06-25/411-315, Email: intercisamuz@gmail.com

Várjuk felnőtt csoportok, iskolás osztályok jelentkezését az Intercisa Múzeum elérhetőségein. A program megvalósul minimum 5 fő és maximum 25 fő jelentkezése esetén.

 3.     Múzeumbejárás – Intercisa Múzeum pincétől a padlásig felfedezésre vár!

Felkínált programok

A látogatók elől elzárt múzeumi helyszíneket, ismeretlen múzeumi tevékenységeket, és egyedi tárgyakat láthatnak. A pincétől a padlásig bejárhatják a múzeum összes olyan helyiségét muzeológus vezetésével, amit hagyományos belépőjeggyel máskor nem láthatnának. A vezetést: Buza Andrea és Keszi Tamás régészek tartják.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Kapcsolatfelvétel, részvételi szándékjelzés: Tel: 06-25/411-315, E-mail: intercisamuz@gmail.com

Program időpontok:

Szeptember 24.-27. között,  vagy október 1-4. között, vagy október 8-11. között, vagy október 15-18. között, november 5-8. között, minden esetben 10:00 óra  és 16:00 óra között választott időpontban tudjuk fogadni a csoportokat.
Részvétel: ingyenes. A program megvalósul minimum 5 fő és maximum 25 fő jelentkezése esetén. Amennyiben nagy létszámú csoporttal szeretnének részt venni a programon, ebben az esetben csoportbontással tudjuk vállalni a programot, ugyanis a szűk folyósok nem teszik lehetővé a nagy létszámú csoportok fogadását. A vezetés időtartama kb. 1,5 óra. Kérjük, hogy a választott időpont előtt minimum 5 nappal hamarabb szíveskedjenek jelezni a programon való részvételi szándékot.

4.        Múzeumi Őszbúcsúztató – Családi délután az Intercisa Múzeumban

Időpont: 2019. november 9. szombat 14-18 óráig.

Helyszín: Intercisa Múzeum

Részvétel: ingyenes