Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016

2016. szeptember 16.

2016. szeptember 26. 0 óra

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2016.


INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

2016. szeptember 26 - november 13-ig

PROGRAMOK:

1. Kulturális tereink másként - Múzeum az egész város - séta és vezetés a dunaújvárosi régészeti   tanösvényen és szocreál tanösvényen – Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel!

Felkínált programok:

 Séta, vezetéssel a Régészeti Tanösvényen, a vezetést Buza Andrea és Keszi Tamás régészek tartják.

Séta, vezetéssel a Szocreál Tanösvényen október 1 – 29. között., a vezetést Medvegy Zsuzsanna népművelő tartja

Időpont (előzetes bejelentkezéssel):

 Régészeti Tanösvény: szerdánként, kezdés: 15.30h, gyülekező az Intercisa Múzeum előtt

 Szocreál Tanösvény: csütörtökönként, kezdés: 14.00h, gyülekező az Intercisa Múzeum előtt

Eső esetén a Szocreál Tanösvény megtekintésére előzetesen bejelentkezők - igény szerint - vetítéses prezentáción vehetnek részt, melyen a Tanösvény Dunaújváros belvárosában található épületeivel ismerkedhetnek meg.

Várjuk felnőtt csoportok, iskolás osztályok jelentkezését az Intercisa Múzeum elérhetőségein. 
(Tel: 06-25/411-315, E-mail: intercisamuz@gmail.com )

Jegyárak:
Felnőtt:                     700 Ft/fő
Nyugdíjas, Diák:         350 Ft/fő
  Nyugdíjas pedagógusok, gyermekeket kísérő pedagógusok, 6 év alatti gyermekek, 70 év feletti nyugdíjasok: díjtalan belépésre jogosultak.

2. Utazó Múzeum – múzeumi élmény a falakon kívül – „Régészeti leletek a dunaújvárosi járásból” – bannerkiállítás általános – és középiskolákban

Felkínált programok:

"Régészeti leletek a dunaújvárosi járásból" - bannerkiállítás általános- és középiskolákban, művelődési házakban

A kiállításon 15 darab 200x100 cm méretű banneren, fényképek segítségével mutatunk be a Dunaújvárosi Járás területéről előkerült régészeti leleteket, az újkőkortól a XVIII. századig. A fotókon egyaránt szerepelnek a múzeum állandó kiállításában folyamatosan látható, valamint a raktárakban őrzött, csak ritkán, időszakos kiállításokon bemutatott tárgyak.

3 . „A lámpás én vagyok!” –Tanárok Éjszakája- Megújult múzeumpedagógiai kínálat - Történeti előadások az Intercisa Múzeumban

Felkínált programok:

Történeti előadásaink bemutatása pedagógusok számára, melyek remek kiegészítői az órai anyagnak, informatívak, ismeretterjesztőek, emellett az érettségire készülő osztályok is hasznosíthatják az elhangzottakat. Az előadást Kronászt Margit történész tartja.

 Az előadást 2016. november 3-án, csütörtökön 17:00 órakor tartjuk.

Történeti előadásaink bemutatása pedagógusok számára, melyek remek kiegészítői az órai anyagnak, informatívak, ismeretterjesztők, emellett az érettségire készülő osztályok is hasznosíthatják az elhangzottakat. A témák egyaránt foglalkoznak egyetemes és magyar történelemmel; szerepel az életmód-, hely-, építészet- és hadtörténet is. Időben a kora középkortól indulunk történetírással; de foglalkozhatunk Magellán földkörüli útjával is. Előadásaink között szerepel, a viktoriánus építészet vagy az 1848-as forradalom is. Nem feledkezhetünk meg az I. és II. világháborúról és a helytörténetről sem. Helytörténeti vonatkozású Dunapentele dualizmus kori élete vagy a helyi egészségügy. Jelenleg kidolgozás alatt van több előadásunk: Sissi, városépítés és szocreál stílus, sztálinvárosi nők. Minden témához power pointos vetítés és gazdag képi anyag tartozik, emellett kérhetők feladatlapok, akár múzeumi, akár iskolai feldolgozásra, melyek segítségével a diákok tudásukat tesztelhetik.

Bővebb információ az intézménytől kérhető.

4. Múzeumi őszbúcsúztató - Családi délután az Intercisa Múzeumban

Felkínált programok:

Búcsúztassuk együtt az őszt!

Szent Mártonra emlékezünk november 12-én, szombaton délután 14:00-18:00 óráig.

Ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várjuk látogatóinkat.