Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig, szombaton 14-18 óráig.

Történeti előadások az Intercisa Múzeumban - Megújult múzeumpedagógia kínálat

2017. szeptember 18.

2017. október 25. 17 óra

M E G H Í V Ó  

Az Intercisa Múzeum szeretettel meghívja Önt és kedves családját, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett programjára

Kronászt Margit
történész

Történeti előadások az Intercisa Múzeumban – Megújult múzeumpedagógiai kínálat
címmel
tartott előadására

2017. október 25. szerda, 17:00 óra 

Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum, II. emeleti előadó terem

 

Történeti előadásaink bemutatása pedagógusok számára, melyek remek kiegészítői az órai tananyagnak, hiszen informatívak, ismeretterjesztők, emellett az érettségire készülő osztályok számára is kitűnően hasznosíthatóak.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Regisztráció végső határideje: 2017. október 16-ig. 
Kapcsolat, részvételi szándék jelzése: Tel: 06-25/411-315, E-mail: intercisamuz@gmail.com
A programon való részvétel: ingyenes.

Az előadások témái egyaránt foglalkoznak egyetemes és magyar történelemmel, szerepel az életmód-, hely-, építészet- és hadtörténet is. Az előadások témái széleskörű kínálatot mutatnak, melyek az időt tekintve a középkortól kezdve egészen Magellán Föld körüli útjával is foglalkozik. Az előadásaink között szerepel: a viktoriánus építészet vagy 1848-as forradalom is, azonban nem feledkezhetünk meg az I. és a II. világháborúról és a helytörténeti eseményekről sem. Helytörténeti vonatkozású témák között megtalálható: Dunapentele dualizmus kori élete vagy a helyi egészségügy. Jelenleg kidolgozás alatt van több előadásunk: Sissi, városépítés és szocreál stílus, sztálinvárosi nők.

Minden témához power pointos vetítés és gazdag képi anyag tartozik, emellett a pedagógusok kérhetnek feladatlapokat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy a múzeumban, vagy akár az iskolában is hasznosítani tudnak. Kitűnő tudásfelmérőként hasznosíthatóak, ezáltal visszacsatolást kapnak a diákok figyelméről és tudásáról.


Elérhetőségek:

Tel: 06-25/411-315, 06-25/408-970

E-mail: intercisamuz@gmail.com

Honlap: www.intercisamuzeum.hu

Facebook: Intercisa Múzeum

Támogatók: Dunaújváros Megyei Jogú Önkormányzata, Múzeumok Őszi Fesztiválja, D-online, D+TV, InfoDunaújváros, Dunaújvárosi Hírlap, Szuperinfó, Rádió24, D+TV, ArtKalauz, museum.hu