Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS INFORMÁCIÓGYŰJTÉS CÉLJÁBÓL

2017. augusztus 14.

Kedves Városlakók!

 Az Intercisa Múzeum újfent egy felhívással fordul Önökhöz és kéri a segítségüket!

A mellékelt képeken látható harangról gyűjtenénk további adatokat/információkat. A harang a 2000-es évek elején került elő, alacsony vízállásnál a Dunából. Eddigi információink szerint valamikor 1860 és 1930 között készülhetett, Budapesten, Walser Ferenc és fia műhelyében. Felirata: „In honorem S: Ferdinandi”. Szabad fordításban: S: Ferdinánd tiszteletére.

Különleges ismertetőjegye a felirata, anyaga valószínűleg bronz; állapota kissé kopott, helyenként sérült vagy hiányos. Jellegét tekintve lehetett egy nagyobb méretű hajóharang, de származhat egy kápolnából is, azonban ezek csak találgatások, így szeretnénk pontosítani rajtuk.

Kérjük, akinek van bármilyen információja, hallott bármilyen szájról-szájra terjedő történetet rokoni-baráti körében, ossza meg velünk!

Ezeket az információkat a következő módokon juttathatják el hozzánk:

-          személyesen előzetes egyeztetés alapján, nyitvatartási időben, bejelentkezés: 06-25/408-970-es telefonszámon, Kronászt Margit történésznél

-          postán az Intercisa Múzeum címére küldve: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.;
-          e-mailben: intercisamuzeum@gmail.com

Kérjük postán vagy e-mailben küldött információk esetén jelezzék, hogy Kronászt Margitnak szánják a levelet!

További képeket találnak az intézmény weboldalán: www.intercisamuzeum.hu és facebook oldalunkon, melyet Intercisa Múzeum néven találnak.

Segítségüket előre is köszönjük!