Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

AZ OKLEVÉL

2017. május 22.

A Pulszky Társaság 1996-ban alapította az Év Múzeuma díjat, melyet először 1997-ben adományoztak oda, abban az évben a szolnoki Damjanich János Múzeumnak és a nyíregyházi Sóstói Falumúzeumnak.
A pályázaton elemzik a muzeális intézmény működését, értékelik az adott intézmény előző évi fejlődését, közönségkapcsolatait, múzeumpedagógiai tervét, gyűjteményfejlesztési stratégiáját, illetve a bíráló tagok személyesen is felkeresik a pályázókat, majd véleményüket, benyomásaikat összevetve választják ki a győztest. A győztesnek járó díj mellett átadásra kerül különdíj, valamint dicsérő oklevelek is.
Idén az Intercisa Múzeum is pályázott az Év Múzeuma 2016 címre, pályázati anyagával pedig bejutott az öt legjobb intézmény közé. A nyertes, a különdíjas, valamint az elismerő okleveleket kapott intézmények nevének kihirdetése 2017. május 17-én, szerdán történt, a hivatalos díjátadót pedig május 20-án, szombaton, a 22. Múzeumok Majálisa keretében rendezték meg. A majálison múzeumunkat Farkas Lajos, intézményvezető képviselte és ő vette át a Pulszky Társaság képviselőitől az elismerő oklevelet.
Ezúton is gratulálunk a győztesnek, a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumnak; a különdíjas győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumnak; valamint az elismerő oklevélben részesült budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumnak és a Tokaji Múzeumnak és gratulációnkat fejezzük ki az Év Kiállítása 2016 győztesének és minden pályázójának.