Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Évszázados tradíciók - a Dr. Oetker múltja és jelene

MEGHÍVÓ

Az Intercisa Múzeum és a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. szeretettel meghívja Önt és kedves családját
a
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

"Évszázados tradíciók – a Dr.‭ ‬Oetker múltja és jelene"
című
időszaki kiállításának megnyitójára

2018. május 17. csütörtök, 17:00 órakor

Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum II. emeleti kiállítótermében

A vendégeket köszönti:
Farkas Lajos, múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja:
Kiss Dénes, marketing vezető, Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
Dr.Török Róbert, Igazgatóhelyettes, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A megnyitó után tárlatvezetést tart Dr. Török Róbert, a kiállítás kurátora, valamint kóstolót tartunk a cég termékeiből a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. támogatásával és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjainak közreműködésével.

A Dr. Oetker termékei szinte mindannyiunk hétköznapjaiban jelen vannak. Alig találni olyan háztartást, ahol ne lapulna a konyhaszekrényben egy pudingpor vagy egy vaníliás cukor a cég jellegzetes fehér fejes logójával. Aligha gondolkozunk azonban el azon, hogy egy ennyire ismerős márkának is van múltja, egy évszázadra visszamenőleg. 
Ki volt ő, és hogyan lett egykori kis patikájából mára világcég? Mit is jelent létrehozni egy márkát, és hogy járult mindez hozzá a Dr. Oetker sikeréhez? Hogyan hatott a cég a háziasszonyok sütési szokásaira? A cég története mellett az édességek és a cukrászat történetébe is belekóstolunk. Megtudjuk például, miért volt évszázadokig luxuscikk a cukor, mi köze a pudingnak a véres hurkához, és a kuglófnak a bibliai háromkirályokhoz.

Bizonyára sokan jól ismerik a Dr.‭ Oetkert. Számtalanszor találkozhatunk a jellegzetes márkajellel a termékek csomagolásán, receptjeik között is megtalálható már sokak kedvence. De tudta Ön, hogy a Dr. Oetker név mögött egy százhúsz éves hagyománnyal rendelkező családi vállalkozás húzódik, melynek gyökerei a németországi Bielefeld városába nyúlnak vissza? És azt, hogy a vállalat voltaképpen az első márkás termékeket forgalmazó cégek egyike? Manapság nagyon sok márkás árucikkel találkozunk nap mint nap. De mi teszi éppen a Dr. Oetkert olyan különlegessé?

A Dr.‭ ‬Oetker évszázados múltja az új iránti állandó törekvés története is. A forradalmi sütőport megannyi sikeres újítás követte, a Dr. Oetker termékek pedig nagyon hamar renomét szereztek Németországon túl is. Az elsők között Magyarországon – még az Osztrák-Magyar Monarchia határain belül – több mint száz esztendővel ezelőtt jelentek meg a klasszikus portékák. A kiállítás keretein belül időutazásra invitáljuk látogatóinkat.

A kiállítás megtekinthető: 2018.május 17. ­ június 15. között, keddtől-péntekig 10-16 óráig

Elérhetőségek:
Tel: 06-25/411-315, 06-25/408-970
E-mail: intercisamuz@gmail.com
Honlap: www.intercisamuzeum.hu

Támogatók: Dunaújváros Megyei Jogú Önkormányzata, Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, D-online, InfoDunaújváros, Dunaújvárosi Hírlap, Szuperinfó, Rádió24, D+TV, ArtKalauz, museum.hu